Online sportwinkel en outdoorshop Perrysport
  • GRATIS VERZENDING
  • NAAR ALLE FILIALEN!
search_icon
search_icon
(0) artikel(en)
search_icon
(0) artikel(en)
Levering: 1-4 werkdagen
Levering: 1-4 werkdagen
Gratis bezorgen in onze winkels
Gratis bezorgen in onze winkels
Veilig betalen
Veilig betalen
search_icon
PIONIER

PIONIER

's Lands eerste pop-up store

In 1888 werd in verband met uitbreiding het pand aan de Kalverstraat drastisch verbouwd. Om de verkoop toch door te laten gaan werd een houten tent opgetrokken op het Spui. De tent was groot genoeg om de gehele winkel van toe in onder te brengen. De zogenaamde Perry-tent was één van de eerste pop-up stores van Nederland. 

Anno 1900 - Perry staat aan de basis van hockey

Perry&Co volgde de mode op de voet en was haar soms zelfs een stapje voor. Zo heeft de familie Verster bijvoorbeeld een grote rol gespeeld in het populair maken van hockey in Nederland. Tegenwoordig beoefenen meer dan 220.000 mensen de sport en behoren het Nederlands dames- en herenelftal tot de top van de wereld! 

Perry maakt tennis groot

Tennis is een ander voorbeeld van een sport die door toedoen van Perry&Co groot is geworden in Nederland. De sport werd al sinds 1500 in ons land gespeeld, maar toen Perry&Co in hun winkel aandacht ging schenken aan de sport is het aantal spelers in ons land explosief gegroeid. Een tennisbal droeg vroeger zelfs de naam Perry-bal!

Perry introduceert Mah Jong

Als rond 1910 iemand uit Amsterdam in de krant een oproep doet of het Chinese spel Mah Jong ook in Nederland verkrijgbaar is, aarzelt Perry&Co geen moment. Het spel, dat in Amerika al een heuse rage was, wordt geïmporteerd en is binnen no time razend populair. 

Perry ontwikkelt het Nederlandse Monopoly

Naast pionieren in tennis, hockey en Mah Jong heeft de familie Verster de Nederlandse versie van Monopoly ontwikkeld. Voor de Tweede Wereldoorlog verkocht Perry&Co namelijk nog de Engelse versie. Maar toen tijdens de oorlog de import van spellen stil kwam te liggen besloot de toenmalige directeur Frederik Verster een Nederlandse versie van Monopoly te maken.

De steden en straatnamen die hij aan de keukentafel samen met zijn gezin uitkoos, hadden allemaal op de een of andere manier iets met Perry&Co te maken. Op de meeste straten zat een vestiging van de Perry, waar men Monopoly verkocht. Op andere straten bevonden zich winkels die Monopolylicenties hielden of waar magazijnen van Perry&Co waren gevestigd. De Nederlandse versie van Monopoly was de eerste ter wereld waar straten uit verschillende steden werden gebruikt.

Pionieren in de wintersport

Willem Verster, de directeur van Perry en één van de weinigen in Nederland die zich waagde aan skiën, zorgt ervoor dat de wintersportafdeling van Perry tot de meest toonaangevende collecties van ons land behoort. Slechts enkele specialisten hadden destijds een klein assortiment wintersportartikelen. Wanneer Perry van der Kar ook wintersportartikelen als ski's en skischoenen aan gaat bieden is het pionierschap op wintersportgebied een feit.

Tel. 0900 - 737 79 77
(0,35 euro per gesprek)