Online sportwinkel en outdoorshop Perrysport
  • GRATIS VERZENDING
  • NAAR ALLE FILIALEN!
search_icon
search_icon
(0) artikel(en)
search_icon
(0) artikel(en)
Levering: 1-4 werkdagen
Levering: 1-4 werkdagen
Gratis bezorgen in onze winkels
Gratis bezorgen in onze winkels
Veilig betalen
Veilig betalen
search_icon

PERRY & CO: 1866

Opening eerste winkel
In 1866 opende de familie Verster de winkel Perry&Co op de Amsterdamse Kalverstraat. De winkel verkocht vernieuwende producten van over de hele wereld onder de naam Perry-artikelen. Perry&Co maakte de meest exclusieve, innovatieve producten van over de hele wereld voor iedereen bereikbaar. Binnen no time stond de winkel bekend als één van de grootste trendsetters van Nederland.

De stap naar sport
Tijdens de jaren '20 waren andere warenhuizen langzaam aan hun opkomst begonnen. Om de concurrentie een stap voor te zijn is Perry&Co zich meer gaan focussen op reizen en vrije tijd. Er waren destijds maar weinig warenhuizen met een eigen sportafdeling. Op deze manier kon Perry&Co zichzelf blijven onderscheiden.

Perry wordt steeds meer sport
Tijdens de naoorlogse periode ging Perry zich steeds meer richten op de vrijetijdsbesteding van haar klanten. De tijdgeest was positief en mensen wilden meer van het leven genieten. Langzaam maar zeker groeide de winkel uit tot een sportwinkel voor het actieve publiek met veel kleding, sportartikelen en een uitgebreid kampeerassortiment. 

PERRY VAN DER KAR: 1960

De grootste sportwinkel van Nederland
In 1959 verkoopt Willem Verster Perry&Co aan de Bijenkorf. De Bijenkorf voegt in 1960 Perry&Co samen met de sportwinkel van Leo van der Kar. Leo van der Kar had een zeer goede naam in de sportwereld. De winkel wordt in één klap de grootste en meest professionele sportwinkel van Nederland. Vanaf nu is Perry&Co Perry van der Kar.

De Sprinter komt tot leven
Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. V der Kar en Van 't Lam nemen de leiding bij Perry van de Kar en zij besluiten voor het nieuwe logo een sprinter te gebruiken. De sprinter zal nog lang een bekend beeldmerk blijven van Perry.

PERRY SPORT: 1978

Perry van der Kar + Sporthuis Centrum = Perry Sport
De Bijenkorf, die nu moeder is van dochtermaatschappijen Perry van der Kar en geduchte concurrent Sporthuis Centrum, besluit de twee ondernemingen samen te voegen tot één groot en sterk sportwarenhuis: Perry Sport.

In 1984 besluit Anton Dreesman de keten Perry Sport over te nemen van de noodlijdende moedermaatschappij De Bijenkorf. Perry Sport wordt juridisch onderdeel van Vroom en Dreesmann, maar blijft wel een opzichzelfstaand bedrijf. Wanneer later Vroom en Dreesmann onderdeel wordt van werkmaatschappij Vendex International gaat ook Perry Sport hier in mee. 

In 1994 besluit Perry Sport drie private labels op te richten, elk gericht op een andere collectiegroep binnen Perry Sport.

  • SPEX start als merk met casual beachwear.
  • INQ richt zich op de sporter die het beste uit zichzelf wil halen en staat voor I Never Quit!
  • WILDEBEAST is voor de avonturiers die veel reizen, wandelen, klimmen en kamperen. 

UNLIMITED SPORTS GROUP: 2006

Perry wordt Unlimited
Het in 2006 opgerichte Unlimited Sport Group is een nieuwe organisatie die bestaande retailers en merken op sport-, outdoor- en lifestylegebied onder zich voegt. USG heeft veel ambitie en probeert doormiddel van een grote passie voor sport, ondernemerschap, openheid en zelfverzekerdheid de sportmarkt binnen de Benelux te veroveren. 

De vooruitstrevende organisatie USG zorgt voor beweging en verandering binnen het huidige Perry Sport en veel nieuwe ontwikkelingen volgen, waarbij voor Perry "verleiding" in bewegen centraal staat.

Shop-in-shops: 2011
Perry opent in verschillende V&D's door heel Nederland zogenaamde shop-in-shops. Dit zijn speciale, kleinere Perry-filialen die een selectief, gespecialiseerd assortiment voeren om het huidige aanbod van de V&D uit te breiden. 

KEEP MOVING

Ook tegenwoordig hebben we, inmiddels simpelweg bekend onder de naam Perry, de nieuwste collecties van de grootste merken in huis. Daarnaast voeren wij een uitgebreid assortiment van eigen merken waarvan we de kwaliteit en de duurzaamheid optimaal in de gaten kunnen houden. Perry staat voor alles wat jou beweegt, letterlijk en figuurlij,k zowel binnen als buiten de lijnen.

Wij willen iedereen prikkelen nieuwe dingen te proberen, grenzen te verleggen en te blijven bewegen, net zoals wij altijd hebben gedaan. In 148 jaar geschiedenis is Perry altijd een authentieke en innovatieve koploper geweest. Onze filosofie delen we graag met je. Keep moving! 

Tel. 0900 - 737 79 77
(0,35 euro per gesprek)