Online sportwinkel en outdoorshop Perrysport
 • GRATIS VERZENDING
 • NAAR ALLE FILIALEN!
search_icon
search_icon
(0) artikel(en)
search_icon
(0) artikel(en)
Levering: 1-4 werkdagen
Levering: 1-4 werkdagen
Gratis bezorgen in onze winkels
Gratis bezorgen in onze winkels
Veilig betalen
Veilig betalen
search_icon
Workout
Bekijk workout
Homepage
veiligheidnl

Tips Be Safe: voorkom fitnessblessures

Je wilt grenzen verleggen. Jezelf verder uitdagen als je fitnesst. Met een goede voorbereiding en bescherming bereik je meer. En fitness je slim en veilig. Volg de protectie- en reflectietips en voorkom fitnessblessures. Be Safe.

 • 1. Draag goede fitness schoenen
  Koop goede fitness schoenen en stem deze af op het soort fitnesstraining dat je doet. Voor een groepsles heb je andere schoenen nodig dan voor een spinningles. Voor een kracht- of cardiotraining kun je uit de voeten met allround fitness schoenen.
 • 2. Koop speciale fitnesskleding
  Speciale fitnesskleding is functioneel, licht en comfortabel. En belemmert je niet in je bewegingen. Deze kleding moet ook vocht goed afvoeren en je temperatuur regelen. Kies daarnaast kleding die makkelijk te onderhouden en van duurzame kwaliteit is.
 • 3. Draag speciale kleding als je spint of fietst
  Bij regelmatig spinnen is het van belang dat je een fietsbroek draagt. De zeem of het schuim in de fietsbroek heeft een vochtopnemende en een dempende functie. Daardoor wordt het zweet beter afgevoerd en de druk over een groter oppervlak verdeeld.
 • 4. Bescherm jezelf met riem en handschoenen
  Gebruik 'ondersteunende' materialen als je krachttraining doet. Een riem geeft stevigheid tijdens zware oefeningen doordat je buikspieren er tegenaan drukken. Speciale fitnesshandschoenen met een goede pasvorm beschermen daarnaast je handen.
 • 5. Bouw je krachttraining goed op
  Begin je krachttraining met een warming-up en sluit af met een cooling down. Train daarbij niet teveel en te zwaar. Gebruik bijvoorbeeld niet te zware materialen zoals pols-, enkel- of haltergewichten.

Meer tips over het voorkomen van fitnessblessures? Ga naar

voorkom fitnessblessures

 
Voorkom een enkelverzwikking
custom footer
Tel. 0900 - 737 79 77
(0,35 euro per gesprek)