Online sportwinkel en outdoorshop Perrysport
 • GRATIS VERZENDING
 • NAAR ALLE FILIALEN!
search_icon
search_icon
(0) artikel(en)
search_icon
(0) artikel(en)
Levering: 1-4 werkdagen
Levering: 1-4 werkdagen
Gratis bezorgen in onze winkels
Gratis bezorgen in onze winkels
Veilig betalen
Veilig betalen
search_icon
Volleybal
Bekijk volleybal
Homepage
veiligheidnl

Tips Be Safe: voorkom volleybalblessures

Je wilt grenzen verleggen. Jezelf verder uitdagen als je volleybalt. Met een goede voorbereiding en bescherming bereik je meer. En volleybal je slim en veilig. Volg de protectie- en reflectietips en voorkom volleybalblessures. Be Safe.

 • 1. Draag goede volleybalschoenen
  Kies een volleybalschoen die past bij de ondergrond waarop je volleybalt. Een goede schoen beschermt je voet en heeft ook voldoende stabiliteit en steun. Koop daarnaast altijd een schoen die comfortabel zit en schokken goed opvangt.
 • 2. Bescherm je knieën
  Draag kniebeschermers van schokopnemend materiaal als je volleybalt. Deze verminderen de impact van een val op je knieën. Kies daarbij kniebeschermers met een goede pasvorm en een open knieholte die niet knellen.
 • 3. Bescherm je pols en vingers met tape of een brace
  Vooral je polsen en vingers zijn van belang als je volleybalt. Net als je knieën kun je je polsgewrichten en vingers ondersteunen en versterken door deze in te tapen of een brace te dragen.

Bandageren
Bandageren is een methode om gekwetste structuren te fixeren en te ondersteunen. Je maakt hierbij gebruik van zwachtels. Deze kunnen licht elastisch tot zeer sterk elastisch zijn. Poreus (doorlaatbaar) tot niet poreus, en wel of niet klevend.

 • 4. Speel in speciale volleybalkleding
  Speciale volleybalkleding is functioneel, licht en comfortabel. En belemmert je niet in je bewegingen. Draag je daarbij een goede sportsok? Dan bescherm je je huid tegen wrijving in je schoen. Zo'n sok neemt ook het meeste zweet op.
 • 5. Versterk je knie met tape of een brace
  Wil je volleybalblessures aan je knieën voorkomen en genezen? Dan kun je deze intapen of een brace dragen. Hiermee ondersteun je je kniegewricht. En bescherm je dit na het ontstaan van knieblessures.

Tapen
Door je gewrichten in te tapen stabiliseer en/of ondersteun je deze. Daarbij verminder je met tape de rek op spieren, pezen en andere zwakkere delen van je lichaam. De tape functioneert hierbij als kunstmatige spier, pees of gewrichtsband. Je maakt hierbij gebruik van kleefverbanden die niet elastisch zijn.

Meer tips over het voorkomen van volleybalblessures? Ga naar

- Voorkom volleybalblessures

 
Voorkom een enkelverzwikking
custom footer
Tel. 0900 - 737 79 77
(0,35 euro per gesprek)