Online sportwinkel en outdoorshop Perrysport
  • GRATIS VERZENDING
  • NAAR ALLE FILIALEN!
search_icon
search_icon
(0) artikel(en)
search_icon
(0) artikel(en)
Levering: 1-4 werkdagen
Levering: 1-4 werkdagen
Gratis bezorgen in onze winkels
Gratis bezorgen in onze winkels
Veilig betalen
Veilig betalen
search_icon
Running
Outdoor
Skien
Biking
Workout
Voetbal
Hockey
Volleybal
Skating
Tennis

Tips om blessures te voorkomen
Sporten en bewegen is gezond als je dit op een slimme en veilige manier doet. Draag je goede beschermende en reflecterende artikelen? Dan sport je niet alleen blessurevrij, je kunt je grenzen verleggen, meer bereiken en dus slim en veilig sporten. Be brave, be safe!

Protectie- en reflectietips voor jouw sport
Bovenstaande basistips helpen je goed en veilig op weg. Maar hoe je je het beste voorbereidt en beschermt verschilt eigenlijk per sport. Bekijk via bovenstaande buttons de specifieke protectie- en reflectietips voor jouw sport. 

Protectie
Onder protectie vallen alle beschermingsmiddelen die je als sporter kunt dragen. Denk aan een helm, polsbeschermers, kniebeschermers, tapes of braces. Deze beschermingsmiddelen vangen namelijk de klap op bij een val en verminderen zo de gevolgen hiervan. Je loopt hierdoor minder risico op bijvoorbeeld hoofd- en hersenletsel en botbreuken. 

Reflectie
Reflectie slaat op materialen en kleding die jouw zichtbaarheid als sporter buiten vergroten. Draag je bijvoorbeeld een reflecterend vestje of een lampje om je arm? Dan ben je goed zichtbaar in het verkeer, ook in het donker, waardoor weggebruikers rekening met je kunnen houden. 

Helm

Veel sporters dragen tijdens het beoefenen van hun sport niet altijd een helm. En dat terwijl een ongeval tijdens het sporten (zeker) kan voorkomen. Vooral als je skatet, mountainbiket, wielrent, skiet of snowboardt loop je veel risico. Als iets raakt met je hoofd tijdens een val, vermindert een helm de gevolgen (impact). Deze verdeelt de klap over een groter oppervlak en verkleint zo de kans op een (ernstig) hoofd- en hersenletsel. Redenen genoeg dus om een helm te dragen. Het maakt daarbij niet uit of je recreatief sport of serieus traint. 

30% tot 55% minder kans op hoofdletsel
Een helm kan van levensbelang zijn, maar is geen garantie en voorkomt geen hoofdletsel in alle omstandigheden. Uit onderzoek blijkt echter dat je 30% tot 55% minder kans loopt op hoofdletsel als je tijdens wintersport een helm draagt. Draag je een helm tijdens het fietsen? Dan loop je minstens 45% minder kans op hoofdletsel.

Bekijk wat er kan gebeuren als je geen helm draagt.

Polsbeschermers
Polsbreuken komen veel voor bij diverse sporten. Denk aan inline-skaten, skateboarden, maar ook wintersporten zoals schaatsen, skiën en snowboarden. Met polsbeschermers bescherm je je polsen op een effectieve manier en voorkom je polsblessures zoals botbreuken. Polsbeschermers vangen namelijk de klap op bij een val. De impact van de klap wordt daardoor beter verdeeld.

70% minder kans op polsbreuken en -verstuikingen
Uit onderzoek blijkt dat het dragen van polsbeschermers bij snowboarden, skaten en skateboarden leidt tot 70% minder polsbreuken. Daarbij loop je 80% minder kans op polsverstuikingen.

Bekijk wat er kan gebeuren als je geen polsbeschermers draagt.

Kniebeschermers
Draag je kniebeschermers? Dan verminderen deze de impact van een val op je knie. Kniebeschermers zijn gemaakt van schokabsorberend materiaal, die direct contact tussen je huid en je omgeving voorkomen. Hiermee loop je minder risico op blessures zoals schaafwonden, kneuzingen en open wonden.

Tapen en bandageren
Wil je blessures aan je enkel of andere gewrichten voorkomen en genezen? Dan kun je deze intapen of bandageren. Tape en braces kunnen je gewrichten stabiliseren en/of ondersteunen.

Tapen
Door je gewrichten in te tapen stabiliseer en/of ondersteun je deze. Daarbij verminder je met tape de rek op spieren, pezen en andere zwakkere delen van je lichaam. De tape functioneert hierbij als kunstmatige spier, pees of gewrichtsband. Je maakt hierbij gebruik van kleefverbanden die niet elastisch zijn.

50% minder kans op enkelverstuikingen
Uit onderzoek blijkt dat je 50% minder kans loop op (herhaling van) enkelverstuikingen als je je enkel in tapet.

Bandageren
Bandageren is een methode om gekwetste structuren te fixeren en te ondersteunen. Je maakt hierbij gebruik van zwachtels. Deze kunnen licht elastisch tot zeer sterk elastisch zijn. Poreus (doorlaatbaar) tot niet poreus, en wel of niet klevend.

Enkelbrace
Een enkelbrace is een soort sok die de enkel ondersteunt. Zo kun je een enkelverzwikking voorkomen, een veelvoorkomende blessure. Een enkelbrace geeft druk rond de enkel en verbetert zo de stabiliteit van het gewricht. Je kunt de hoeveelheid druk aanpassen als je dat wilt.

50% tot 70% minder kans op enkelverzwikkingen
Uit onderzoek blijkt dat je 50% minder kans loopt op een enkelverzwikking als je een enkelbrace draagt. Daarbij loop je 70% minder kans op een herhaling van een enkelverzwikking.

Bekijk wat er kan gebeuren bij een enkelverzwikking.

 
Blind skateboarder. Be Brave, Be Safe.
custom footer
Tel. 0900 - 737 79 77
(0,35 euro per gesprek)