Online sportwinkel en outdoorshop Perrysport
 • GRATIS VERZENDING
 • NAAR ALLE FILIALEN!
search_icon
search_icon
(0) artikel(en)
search_icon
(0) artikel(en)
Levering: 1-4 werkdagen
Levering: 1-4 werkdagen
Gratis bezorgen in onze winkels
Gratis bezorgen in onze winkels
Veilig betalen
Veilig betalen
search_icon
Tennis
Bekijk Tennis
Homepage
veiligheidnl

Tips Be Safe: voorkom tennisblessures

Je wilt grenzen verleggen. Jezelf verder uitdagen als je tennist. Met een goede voorbereiding en bescherming bereik je meer. En tennis je slim en veilig. Volg de protectie- en reflectietips en voorkom tennisblessures. Be Safe.

 • 1. Tennis met een geschikt racket
  Kies een racket dat past bij je lichaamsbouw, speelstijl en ervaring. Let daarbij onder andere op het materiaal, de trillingsdemping, de lengte, het gewicht en de grip van een racket.
 • 2. Kies een passende racketbespanning
  Er bestaan verschillende materialen en diktes voor snaren. Een dikke snaar is sterken breekt niet zo snel. Een dunne snaar is elastisch en vangt trillingen goed op. Dat komt het speelcomfort ten goede en dat is beter als je armblessures hebt (gehad).
 • 3. Draag goede tennisschoenen
  Kies een tennisschoen die past bij de baansoort waarop je speelt. Een goede schoen beschermt, zit flexibel, is stabiel en zorgt ook voor grip tegen uitglijden. Koop daarnaast altijd een schoen die comfortabel zit en schokken goed opvangt.
 • 4. Speel in speciale tenniskleding
  Speciale tenniskleding is functioneel, licht en comfortabel. En belemmert je niet in je bewegingen. Draag je daarbij een goede sportsok? Dan bescherm je je huid tegen wrijving in je schoen. Zo’n sok neemt ook het meeste zweet op.
 • 5. Versterk je enkel met tape of een brace
  Wil je tennisblessures aan je enkels of andere gewrichten voorkomen en genezen? Dan kun je deze intapen of een brace dragen. Hiermee ondersteun je je enkels. En bescherm je deze na het ontstaan van blessures.

Tapen
Door je gewrichten in te tapen stabiliseer en/of ondersteun je deze. Daarbij verminder je met tape de rek op spieren, pezen en andere zwakkere delen van je lichaam. De tape functioneert hierbij als kunstmatige spier, pees of gewrichtsband. Je maakt hierbij gebruik van kleefverbanden die niet elastisch zijn.

50% minder kans op enkelverstuikingen
Uit onderzoek blijkt dat je 50% minder kans loop op (herhaling van) enkelverstuikingen als je je enkel in tapet.

Bandageren
Bandageren is een methode om gekwetste structuren te fixeren en te ondersteunen. Je maakt hierbij gebruik van zwachtels. Deze kunnen licht elastisch tot zeer sterk elastisch zijn. Poreus (doorlaatbaar) tot niet poreus, en wel of niet klevend.

Enkelbrace
Een enkelbrace is een soort sok die de enkel ondersteunt. Zo kun je (herhaling van) een enkelverzwikking voorkomen. Dit is een blessure die veel voorkomt. Een enkelbrace zorgt voor druk rond de enkel en verbetert zo de stabiliteit van het gewricht. Je kunt de hoeveelheid druk aanpassen als je dat wilt.

50% tot 70% minder kans op enkelverzwikkingen
Uit onderzoek blijkt dat je 50% minder kans loopt op een enkelverzwikking als je een enkelbrace draagt. Daarbij loop je 70% minder kans op een herhaling van een enkelverzwikking.

Bekijk wat er kan gebeuren bij een enkelverzwikking.

Meer tips over het voorkomen van tennisblessures? Ga naar

- Voorkom tennisblessures

 
Voorkom een elleboogblessure
custom footer
Tel. 0900 - 737 79 77
(0,35 euro per gesprek)