Online sportwinkel en outdoorshop Perrysport
 • GRATIS VERZENDING
 • NAAR ALLE FILIALEN!
search_icon
search_icon
(0) artikel(en)
search_icon
(0) artikel(en)
Levering: 1-4 werkdagen
Levering: 1-4 werkdagen
Gratis bezorgen in onze winkels
Gratis bezorgen in onze winkels
Veilig betalen
Veilig betalen
search_icon
Skating
Bekijk skating
Homepage
veiligheidnl

Tips Be Safe: voorkom inline-skate-, skateboard- of schaatsblessures

Je wilt grenzen verleggen. Jezelf verder uitdagen als je inline-skate, skateboardt of schaatst. Met een goede voorbereiding en bescherming bereik je meer. En sport je slim en veilig. Volg de protectie- en reflectietips en voorkom inline-, skate-, skateboard- of schaatsblessures. Be Safe.

 • 1. Skate / schaats veilig, draag een helm
  Een helm beschermt je hoofd bij een val en draagt zo bij aan het voorkomen van (hersen)letsel. Draag een helm niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook tijdens trainingen. Koop een helm die geschikt is voor inline-skaten, skateboarden of schaatsen.

30% tot 55% minder kans op hoofdletsel
Een helm kan van levensbelang zijn, maar is geen garantie en voorkomt geen hoofdletsel in alle omstandigheden. Uit onderzoek blijkt echter dat je 30% tot 55% minder kans loopt op hoofdletsel als je een helm draagt.

Bekijk wat er kan gebeuren als je geen helm draagt.

 • 2. Skate / schaats met goede materialen
  Je hebt meerdere soorten skates, skateboarden en schaatsen. Kies materiaal dat past bij je niveau en activiteit. Zorg ook voor goed onderhoud. Bekijk regelmatig of alles nog goed vastzit op je skates of skateboard. Laat schaatsen slijpen als deze bot zijn.
 • 3. Bescherm je polsen, knieën en handen
  Als je skate(boardt) of schaatst, vang je bij een val veel krachten op met je polsen en handen. Draag daarom altijd polsbeschermers en handschoenen. Draag ook kniebeschermers als je skate(boardt). Zo voorkom je knieblessures in een halfpipe. Met polsbeschermers bescherm je je polsen op een effectieve manier en voorkom je polsblessures zoals botbreuken. Polsbeschermers vangen namelijk de klap op bij een val. De impact van de klap wordt daardoor beter verdeeld.

70% minder kans op polsbreuken en -verstuikingen
Uit onderzoek blijkt dat het dragen van polsbeschermers bij skaten en skateboarden leidt tot 70% minder polsbreuken. Daarbij loop je 80% minder kans op polsverstuikingen.

Bekijk wat er kan gebeuren als je geen polsbeschermers draagt.

Draag je kniebeschermers? Dan verminderen deze de impact van een val op je knie. Kniebeschermers zijn gemaakt van schokabsorberend materiaal, die direct contact tussen je huid en je omgeving voorkomen. Hiermee loop je minder risico op blessures zoals schaafwonden, kneuzingen en open wonden.

 • 4. Koop speciale kleding
  Kies speciale kleding die geschikt is voor het skaten, skateboarden of schaatsen. Draag ook een outfit van drie lagen kleding: een vochtafvoerende laag, een isolerende laag en een wind- en waterwerende laag. Zo blijf je langer warm, vooral bij koud weer.
 • 5. Neem voorzorgsmaatregelen in het donker
  Draag reflecterend materiaal aan je kleding en/of skates, skateboard of schaatsen. Of een lampje om je arm. Let hier vooral op in de herfst en winter. Het wordt dan sneller donker. Skate(board) ook over paden of schaats op ijs dat goed is verlicht.

Meer tips over het voorkomen van skate- of schaatsblessures? Ga naar:

 
Voorkom een hoofdblessure
custom footer
Tel. 0900 - 737 79 77
(0,35 euro per gesprek)