Online sportwinkel en outdoorshop Perrysport
 • GRATIS VERZENDING
 • NAAR ALLE FILIALEN!
search_icon
search_icon
(0) artikel(en)
search_icon
(0) artikel(en)
Levering: 1-4 werkdagen
Levering: 1-4 werkdagen
Gratis bezorgen in onze winkels
Gratis bezorgen in onze winkels
Veilig betalen
Veilig betalen
search_icon
Hockey
Bekijk hockey
Homepage
veiligheidnl

Tips Be Safe: voorkom hockeyblessures

Je wilt grenzen verleggen. Jezelf verder uitdagen als je hockeyt. Met een goede voorbereiding en bescherming bereik je meer. En hockey je slim en veilig. Volg de protectie- en reflectietips en voorkom hockeyblessures. Be Safe.

 • 1. Draag goede hockeyschoenen
  Kies een hockeyschoen die past bij de ondergrond waarop je hockeyt. Een goede schoen beschermt je voet en heeft ook een goed profiel voor grip tegen uitglijden. Koop daarnaast altijd een schoen die comfortabel zit en schokken goed opvangt.
 • 2. Bescherm je gebit
  Draag een gebitsbeschermer ofwel een 'bitje' als je hockeyt. Hiermee bescherm je je tanden, lippen en tong wanneer een bal of stick tegen je mond aankomt. Het vangt de klap op je tanden op en verdeelt de kracht over je tanden.
 • 3. Bescherm je schenen en handen
  Draag goede scheenbeschermers die schokken opvangen en je schenen beschermen. Tijdens een wedstrijd ben je verplicht deze te dragen. Als je hockeyt, kunnen je handen het gras of de bal raken. Draag tape of een handschoen om handblessures te voorkomen.
 • 4. Speel in speciale hockeykleding
  Speciale hockeykleding is functioneel, licht en comfortabel. En belemmert je niet in je bewegingen. Draag ook een goede sportsok zonder elastiek. Dan bescherm je je huid tegen wrijving in je schoen en voorkom je dat je onderbeen wordt afgekneld.
 • 5. Koop een hockeystick met goede grip
  Een stick moet de juiste stroefheid en dikte hebben. Zo voorkom je dat je gaat knijpen om deze vast te kunnen houden. Kies ook een gewicht en lengte die bij je passen. Laat je adviseren door een deskundige verkoper.

Meer tips over het voorkomen van hockeyblessures? Ga naar

- Voorkom hockeyblessures

 
Voorkom een hamstringblessure
custom footer
Tel. 0900 - 737 79 77
(0,35 euro per gesprek)